ФК Брацигово с нови три точки за сезона и пета победа

На 18 октомври 2014 г. в Исперихово се изигра една от най-интересните срещи в този кръг между отборите на ФК Брацигово и ФК Левски (Паталеница). В съботния ден имаше предпоставки за един добър футболен двубой, както се и получи в крайна сметка между два отбора с доста футболни качества. Още след първия съдийски сигнал Брацигово стигна до чисто голово положение, но Марин Ангелов стреля встрани от вратата. Последваха размени на атаки и пред едната, и пред другата врата, и в средата на полувремето футболистите на Левски се оказаха по-съобразителни, и достигнаха до първи гол в срещата.

До края на полувремето брациговци не можаха да стигнат до изравнителен гол. След почивката обаче нещата на терена се промениха коренно, а треньорът извърши две смени, които сами по себе си се оказаха решаващи за добрата игра и за обрата, който следваше в двубоя. Така в средата на полувремето след оказания натиск защитата на Паталеница се пропука и Дончо Асенов–Мечо реализира за 1:1.

Домакините окрилени от изравнителния гол продължиха да атакуват и достигнаха до пълен обрат чрез капитана Христо Мишев–Йори.Гостите от Паталеница също имаха доста добри атаки и положения, но така и не можаха да отбележат второ попадение след като Станислав Шеров–Иларио направи доста спасявания и на практика обезкуражи противниковите нападатели. И така Брацигово се поздрави с победата, и добави нови 3 точки в актива с в един двубой, изпълнен със всички достойнства,които притежава тази игра, а именно много добри футболни умения, мъжество, непримиримост и респект между футболистите на двата отбора. Такива срещи могат да бъдат само един добър пример как трябва да се работи и как да се върви в правилната посока.

Вашият коментар